گفتار شماره‌ی۲۰۸_ درس محبت( میان پرده‌ی شماره‌ی۱)

به اشتراک بگذارید
۵
(۲۹)

گل، به خزان، شکفته شد، وین دل بسته، وا نشد

در بُن ناخن است، نی، بخت گره گشای را

درس معلم، ار بود، زمزمه‌ی محبتی

جمعه، به مکتب آورد، طفل گریز پای را

#نظیری_نیشابوری (۶۱ =۱۰۲۱-?۹۶۰ه.ق/ ۵۹=۱۶۱۲-?۱۵۵۳م)  

میان پرده،

فست فود معرفت،

یک لقمه‌ی سریع آماده، نوش جانتان!

در پیشواز از نوروز باستانی، که با اتحاد همزمان چهارگانه‌ی یکتا‌ی نیک‌بختی استثنائی، در طول قرن‌ها، برای نخستین بار، اینک، نصیب نسل ما، می‌شود:

۱)_شنبه، نخستین روز هفته، تحویل سال نو، ساعت یک و هفت دقیقه‌ی بعد از ظهر

۲)_نخستین روز ماه فروردین

۳)_نخستین روز آغاز سال، نوروز

۴)_ نخستین روز آغاز قرن پانزدهم هجری شمسی 

همکاران خط چهارم، همگی از صمیم قلب، این چهارگانه‌ی متحد مبارک استثنایی_اول هفته، اول ماه، اول سال، اول قرن_عید سعید نوروز در پیش را، بر شما عزیزان خواننده، بر ایران، و بر همه‌ی جهانیان تبریک می‌گویند! 

_درس محبت
نیاز به همزیستی مهرآمیز 

واقعیت آنست که، دنیا دستخوش “فقر آرمانی” است. ما، به تفاهم، به همکاری، و به همزیستی مهرآمیز با یکدیگر، نیازمندیم. هیچیک از ما، عاری و خالی از نارسایی‌ها، و لغزش‌ها نیست. کینه ورزیدن، به مراتب آسانتر از مهر ورزیدن است. تخطئه کردن، به مراتب سهل‌تر از پذیرفتن، و اندر یافتن است. بگذارید نخست، یخ‌های هزار و چند صد ساله‌ی سوءتفاهم‌ها آب شوند!
رقیبان، از پس سنگرهای حمله و دفاع، بیرون آیند، به هم اعتماد ورزند. از هم نهراسند! با هم همزیستی کنند، اندک اندک، با یکدیگر، دوست شوند.
گامی چند، در هدفی مشترک و برتر، همگام گردند. با هم، به درد دل نشینند. آنگاه، سر فرصت، از هم، گله‌ها خواهیم کرد. از خطاهای گذشته، از سوء تعبیرها، حکایت‌ها_نه شکایت‌ها_خواهیم نمود.
لیکن، شرط اول قدم آن است که، محیطی دوستانه، فراز آید. تا هر یک، بی‌هراس، به گفتگو نشیند. گفتگو، گفت و شنید، و نه تک گویی و نشنیدن دیگری، نه خود فریاد کشیدن و، خاموش ساختن دیگران…

منبع:
#دکتر_ناصرالدین_صاحب_الزمانی : مقاله‌ی “طرح برزویه در گزینش آرمان” ، ۳۱خرداد ۱۳۵۳/ ۲۱ ژوئن ۱۹۷۴، مجله‌‌‌ی نگین / همچنین کانال تلگرام فردا شدن امروز، میان پرده‌ئی میان گفتار ۱۱۹ و ۱۲۰، منتشر شده در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۹۷_ ۱۳ مارس ۲۰۱۹ .

تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۹_ ۳ مارس ۲۰۲۱

این گفتار را چگونه ارزیابی می کنید؟ لطفا ستاره‌ها را، طبق خط فارسی از راست به چپ، انتخاب فرمایید ۱، ۲، ۳، ۴، ۵ ضعیف، معمولی، متوسط، خوب، عالی

متوسط ۵ / ۵. ۲۹

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *